Skip to main content

Hvad er usynlige høreapparater?

Der er sket meget med høreapparater, siden de var store klodsede modeller, der sad bag øret, tilbage i 1960'erne. Nutidens små høreapparater er komfortable og diskrete og varierer i størrelse, farve, specielle funktioner og den måde, de passer i dine ører på. Førhen blev høreapparater drevet af analog teknologi, men i dag er de digitale på samme måde som resten af verden. Den nyeste generation af usynlige høreapparater er nu smartere og mindre end nogensinde før, så du kan høre flere af lydene omkring dig, næsten uden at man lægger mærke til apparatet i eller rundt om dit øre. Usynlige høreapparater kan næsten ikke ses af andre, men du vil helt sikkert lægge mærke til forskellen.

Er der forskel på IIC og usynlige høreapparater?

IIC (Invisible-In-Canal) høreapparater er typisk dem, der refereres til, når man taler om usynlige høreapparater.

Hos ReSound taler vi om to typer høreapparater: Modeller, der sidder bag øret, og modeller, der sidder inde i øret. Begge typer er små høreapparater, der er designet til at være så diskrete som muligt. I takt med at teknologien forbedres, bliver apparaterne også bedre, og selv små høreapparater, der sidder uden for øret, kan være vanskelige at få øje på, hvis du ikke ved, at de er der. 

RIE (Receiver-In-Ear) høreapparater er den mest populære type af høreapparater i Danmark, da det er meget diskret og rummer mange muligheder. Det sidder bag øret. Et RIE høreapparat består af et lille kabinet, der sidder bag øret, og som rummer alle elektroniske komponenter i høreapparatet, undtagen receiveren. En tynd lydslange sender lyd til receiveren, der sidder i øregangen.

BTE (bag øret) er høreapparater, som også sidder bag øret. BTE høreapparater giver mest forstærkning og er derfor den foretrukne løsning til brugere med kraftige høretab. BTE høreapparater fås i mange forskellige størrelser og farver.

Usynlige høreapparater
Usynlige høreapparater, der sidder i øret er specialfremstillede til at passe til dit øres form. Et specialfremstillet høreapparat fremstilles ved hjælp af en øreprop, som høreapparatspecialisten har fremstillet af et aftryk af dit øre.

Der er en række forskellige usynlige høreapparater, der sidder i øret. IIC (Invisible-In-Canal) apparatet er det mindste, der findes. IIC sidder dybt inde i øregangen, og er derfor næsten umulige at få øje på for folk omkring dig. IIC apparatet er den perfekte løsning til dig, der har et let til moderat høretab, og som ønsker et diskret høreapparat.

Hvis du har et meget kraftigt høretab, er der stadig mange muligheder for at få en diskret høreløsning. Du og din høreapparatspecialist kan ved at fastlægge dine unikke behov afgøre, hvilken løsning der er bedst til dig. Der er et moderne høreapparat til alle.

 

Usynlige høreapparater
Er usynlige høreapparater velegnede til alle?

Høreapparater er – takket være teknologien i dag – blevet meget mindre og mere diskrete end for bare 10 år siden. Uanset om de sidder i øret eller bag øret, er det blevet vanskeligere for andre at få øje på dem.

Usynlige høreapparater
Usynlige høreapparater – custom
Specialfremstillede 

IIC apparater, der er de mindste, usynlige høreapparater, der findes, er velegnede til personer med et let til moderat høretab. IIC apparater sidder dybt inde i øregangen og er så små, at der simpelthen ikke er plads til ekstra effektive højttalere og stærkere processorkraft. De usynlige CIC (Completely-In-Canal) og ITC høreapparater (In-The-Canal) er populære til personer med et let til moderat høretab, der gerne vil have lidt mere kontrol over deres høreapparater. 
Usynlige høreapparater – RIE

RIE (Receiver-in-ear)

RIE (Receiver-In-Ear) apparater er velegnet til de personer, der gerne vil have et lille høreapparat, der sidder bag øret. RIE høreapparater minder om BTE høreapparater, men de er mindre, fordi receiveren er placeret i øret i stedet for i kabinettet.
Usynlige høreapparater – BTE

Bag øret

BTE modeller (Behind-The-Ear) er velegnet til personer i alle aldre og passer til de fleste typer høretab. BTE apparater er designet til at sidde bag det ydre øre og er en diskret løsning, der leverer en høj grad af forstærkning.
Når du vælger et høreapparat, er det vigtigt at have dit høretab samt de lydmiljøer, du tilbringer mest tid i, med i dine overvejelser. Hvis du f.eks. tilbringer meget tid i støjende og og komplekse lydmiljøer så som restauranter med meget støj, sportsarrangementer eller koncerter, vil du måske gerne have små høreapparater med digital støjreduktion for at minimere baggrundslyde. Hvis du derimod tilbringer mest tid i hjemmet eller i rolige miljøer, foretrækker du måske et høreapparat med avanceret signalbehandling for at øge taleforståelsen.
Usynlige høreapparater

Usynlige høreapparater fra ReSound

Her hos ReSound er vores usynlige høreapparater designet til at være diskrete, men tag ikke fejl af den lille størrelse. Alle vores usynlige høreapparater tilbyder en overlegen lydkvalitet og banebrydende teknologi med kontrolelementer, der altid er nemme at finde ved berøring og nemme at betjene.

Visse typer små og usynlige høreapparater kan specialfremstilles til dig. Det betyder, at de ikke kun er designet til at passe til dine ører, men også kan tilpasses dine personlige behov, så du får en tilfredsstillende høreoplevelse. Specialfremstillede små høreapparater er æstetisk diskrete, og de er også nemme at tage på og bære.

Takket være teknologi i miniaturestørrelse er høreapparater, der sidder bag øret, også blevet meget diskrete. De modeller, der sidder bag øret, er i dag meget slanke, hvilket giver en komfortabel pasform, som kun få vil lægge mærke til. Hvis du vil have ekstra effektivitet i et diskret design, kan apparater, der sidder bag øret, være det rette valg.

At finde en velegnet type høreapparat kan gøre hele forskellen. Din høreapparatspecialist kan hjælpe dig med at finde den model, der passer bedst til din livsstil, dit budget og din grad af høretab.

Find en høreapparatspecialist i nærheden af dig
Ikke to sæt ører er ens. Den type høretab, du har, din livsstil og dine personlige præferencer i forhold til farve og model er alt sammen med til at afgøre, hvilke høreapparater du vælger i sidste ende. Din høreapparatspecialist er en vigtig del af processen med at vælge et høreapparat. De er særligt uddannede i at komme med personligt tilpassede og specifikke anbefalinger, så du får mest muligt ud af dine høreapparater.
Usynlige høreapparater

Hvad er fordelene og ulemperne ved usynlige høreapparater?

Usynlige høreapparater fås i forskellige størrelser og former. Alligevel har de alle sammen én ting til fælles – deres diskrete design. Afhængigt af den model du vælger, er der forskellige funktioner i vores usynlige høreapparater, som kan forbedre din høreoplevelse og derfor også din livskvalitet. Dine usynlige høreapparater bør understøtte din unikke livsstil og ikke tvinge dig til at ændre den måde, du lever på.

Høreapparater, der sidder bag øret

BTE (Behind-The-Ear) apparater er små høreapparater, som sidder bag øret. En lille slange kanaliserer lyden ned i din øregang. BTE apparater giver mest forstærkning og er derfor den foretrukne løsning til brugere med meget kraftige høretab. Eftersom BTE høreapparater ikke lukker øret til, har de en komfortabel pasform og giver en mere naturlig lydoplevelse. BTE høreapparater fås i mange størrelser og forskellige farver, som passer til dit hår, din hudfarve og dine personlige præferencer.

RIE (Receiver-In-Ear) høreapparater er den mest populære model, der sidder bag øret, da de både er effektive og lette at bære. Forskellen mellem BTE apparater og RIE apparater er, at receiveren sidder i dit øre i RIE apparrater, mens den er bygget ind i kabinettet i BTE apparaterne. I RIE apparaterne er receiveren blevet fjernet fra kabinettet og monteret eksternt i en tynd lydslange, som passer ind i øret med en blød kuppel. RIE eapparater er derfor normalt mindre end BTE apparaterne.

Høreapparater, der sidder i øret

Høreapparater, der sidder i øret, er specialfremstillede, så de passer præcis til dig. IIC (Invisible-In-Canal) er de mindste, usynlige høreapparater, der sidder i øret. Eftersom IIC apparater sidder langt inde øregangen, er de godt skjult og kan næsten ikke ses af andre. Denne dybe placering betyder også, at de opfanger mindre vindstøj, og for mange brugere giver usynlige IIC apparater en mere naturlig lydkvalitet. Den lille størrelse på IIC apparater betyder også, at det kan være svært at håndtere batteriet, og at batteriet skal skiftes oftere end i de større høreapparater. Usynlige CIC (Completely-In-Canal) apparater har f.eks. volumenkontrol og knapper til at skifte programmer og er populære, hvis du ønsker lidt mere kontrol over dine høreapparater, end hvad der er muligt i IIC apparaterne.

ITC (In-The-Canal) apparater har en mellemstørrelse og rummer flere funktioner end de lidt mindre CIC apparater. ITC apparater har f.eks. trådløs funktionalitet, så de kan oprette forbindelse til smartphones og streame telefonsamtaler og lyd direkte til dine høreapparater. Usynlige ITE (In-The-Ear) apparater er de største specialfremstillede apparater, der sidder i øret. ITE er nemme at sætte i og rummer avancerede funktioner som f.eks. ear-to-ear kommunikation og trådløse forbindelser. Batteriet i høreapparatet er større end i de små apparater, hvilket også giver længere batteritid.

Tag det næste skridt sammen med din høreapparatspecialist
Uanset hvilke høreapparater du ender med at anskaffe dig, begynder dit første skridt mod bedre hørelse hos en høreapparatspecialist. Høreapparatspecialister har den uddannelse og det udstyr, der skal til for at undersøge dit øre, tage aftryk og bestemme graden og typen af dit høretab. Din høreapparatspecialist vil sammen med dig finde den model, der passer bedst til lige præcis din livsstil, dit budget og din grad af høretab.
Usynlige høreapparater