Skip to main content
Din blog om hørelse

Internationalt gennembrud med unikke høreapparater

GN Hearing har som de første i verden lanceret et høreapparat, hvor mikrofonen sidder i hørekanalen – et klart gennembrud efter mange års forskning – og som giver høreapparatbrugere mulighed for at lytte på en naturlig måde.

Høreapparater,høreapparater,udvikling,teknologi,forskning,høretab,livskvalitet
04-28-2021

Af Ulla Oppermann Blankholm

”Alle, der har haft høreapparaterne på, siger, at det lyder meget mere naturligt end, hvad de er vant til, fordi de nu kan få lov til at lytte på en naturlig måde – med deres egne ører,” siger Brian Dam Pedersen, der er Chief Technology Officer i GN Hearing.

Han har fulgt forskningen, der startede for omkring 10 år siden til nu, hvor den har udmøntet sig i høreapparatet Resound ONE:

”Branchen som sådan har arbejdet med at bevare en naturlighed i rummeligheden i mange år, men det er først nu, at vi har fået mulighed for at sætte en mikrofon ind i hørekanalen uden, at det volder tekniske problemer. Det ydre øre er bestemmende for, at man kan høre de små nuancer: Om der sidder en tæt på, om der er gulvtæppe på gulvet osv.,” siger Brian Dam Pedersen og fortsætter:

”Normalt sætter man mikrofonen bag ved det ydre øre, men her har vi altså puttet det ind i øret, samtidig med, at det er meget småt og behageligt at have på, og det giver en helt ny lydoplevelse. Det er et internationalt gennembrud.”

Han er stolt over, at det har været muligt at bringe den teknologi til markedet nu.

”Det er altid sjovt at være de første med noget. Det er udfordrende på en anden måde, fordi du ikke har en facitliste at arbejde ud fra. Hvis du er nummer to med noget, så ved du, at det kan lade sig gøre at udvikle et bestemt produkt. Når du er nummer et, så er der ingen steder, du kan slå op – intet du kan sammenligne med – og være sikker på, at det vil kunne lykkes. Du er nødt til at stole på, at det vil lykkes, og derfor er det en anden måde at udvikle på end at lave en variant af noget, du har lavet før,” siger han og tilføjer, at der ikke var nogen, der for 10 år siden havde forestillet sig, at man ville stå med et høreapparat som Resound ONE i hånden i dag.

Læs også blogindlægget om, hvordan du vænner dig til dit høreapparat

Udviklerne har haft det på deres liste over ting, der skulle arbejdes med, og det er der løbende blevet gjort.

”De folk, der har arbejdet med det, har troet på det hele vejen igennem. Teknologien har udviklet sig, og de seneste år har vi haft en klar fornemmelse af, at vi ville komme igennem, og det gjorde vi,” lyder det fra Brian Dam Pedersen, som uddyber, at det især har været hyletonen i apparatet, der har givet udfordringer, fordi man har placeret mikrofonen så tæt på selve høreapparatet.

 

Det største og mest komplicerede nogensinde

Han lægger ikke skjul på, at han, og hvad han vurderer til omkring de 4-500 mennesker, der har været inde over udviklingen de seneste mange år, er glade for, at det er lykkedes.

”Det er lidt lige som, når man har løbet en maraton: Det skal man aldrig igen. Det har uden tvivl været det største og mest komplicerede, vi har lavet indtil videre. Men så går man alligevel i gang med det næste,” siger han og uddyber, at de allerede er i gang med det næste høreapparat, selv om han ikke kan sige så meget om netop det endnu.

Se i øvrigt blogindlægget om høreapparatbrugeren Eva Svensson, der mener, at det handler om at tage magten over den dårlige hørelse

Men han fortæller gerne, at GN Hearing over de seneste fem-seks år har haft en række lanceringer, der har løftet den audiologiske kvalitet i høreapparaterne.

”Det har været et meget voldsomt løft i forhold til, hvor vi kom fra. Det er lang tids research, der nu begynder at materialisere sig,” lyder det fra Brian Dam Pedersen.

Han peger på andre tekniske detaljer, der gør Resound ONE en tand mere lækkert en tidligere apparater, og at de genopladelige batterier, hvis man vælger dem – høreapparaterne kommer både med genopladelige batterier og almindelige batterier – har fået en mere stabil levetid end tidligere.

Når han af og til klikker sig et smut forbi YouTube og ser, hvad folk mener om det nye høreapparat, kan han ikke blive andet end glad:

”Der er en masse brugere, der synes, det fungerer rigtig godt, og det er det, vi har ønsket undervejs i hele forløbet. Det viser, at vi for alvor er lykkedes med det, vi ville.”

Læs også mere om ReSound ONE her

Læs flere indlæg

 

Del:
Gå ikke glip af nyheder, aktuelle artikler om hørelse og spændende brugerhistorier. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag.
resound one